Sunday, March 7, 2010

Juuksepikendustest üldisemalt


Enamus naisi maailmas unistavad tervetest,kohevatest üle õlgade langevatest juustest.Vaid vähestele on emake loodus sellised kinkinud. Pikad või lühikesed, lokkis või sirged – juuksed raamivad nägu ja on üks kõnekamaid ilu väljendusi. Et terviseprobleemide, stressi ning kahjulike keskkonnamõjude tõttu pole paljude naiste juuksed nii pikad, tihedad ja kohevad kui nad seda ise sooviksid, pöördub üha rohkem kliente juuksuri poole palvega lasta paigaldada endale juuksepikendused.
Kuna tegu on on üsna keeruka ja kalli protseduuriga ei paku seda teenust mitte kõik salongid.Kuid asjata,kord omandatud oskustega on võimalik oma klientuuuri veelgi kasvatada.
Miks võib klient juuksepikendust vajada?Esimeseks põhjuseks on kindlasti soov oma välimust muuta-lisades juustesse pikkust ja tihedust või näiteks erivärvilisi salke.Teine põhjus on kosmeetiline-soov varjata mõnd armi või peanaha kahjustust,või näiteks tihendada hõrenevaid juukseid.Kolmandaks põhjuseks on väga tihti soov varjata ebaõnnestunud juukselõikust või keemilist töötlust. Juuksepikenduse abil on võimalik luua ka erinevaid struktuure ja asümeetriaid.

Ettevalmistus enne juuksepikendusete panemist
Juuksepikendust ei saa teha kõigile soovijatele. Enne tööleasumist tuleks kindlasti välja selgitada,kas kliendi juuksed on piisvalt tugevad ,et kanda juuksepikendust.Selleks tehakse kliendile juuksetest.
Samuti ei tohi juuksepikendust teha kohe peale juuksevärvimist või mõnd muud keemilist töötlust. Enne juuksepikenduse paigaldamist tuleks kliendi juuksed pesta sügavpuhastava shampooniga,et pesta juustest kõik viimistlusvahendite jäägid juuksed peavad olema täiesti puhtad.Seejärel juuksed kuivatada pikendused ei püsi peas kui juuksed on jäänud niiskeks või kui neisse on jäänud viimistlus vahendeid
Ebameeldivuste vältimiseks on soovitav enne pikenduste panemist leppida kokku töö maksumus,ka kõik sinna juurde kuuluvad lisatööd värvimine, lõikus.
Seejärel tuleks hinnata kliendi oma juuste seisukorda ,et vältida rahulolematust peale pikenduse eemaldamist.Vajadusel võib kliendi juuksed enne pikenduse panemist veidi lõigata.
Paigaldusel peab arvestama juuksekasvu suunda ja seda et kinnitatud salk ei jääks pingesse.Valesti paigaldatud juuksesalk võib põhjustada juuste väljalangemist. Väga oluline on peale juuksepikenduse paigaldamist juuksed juuksepikendusega kokku lõigata,et vältida ebaloomulikku üleminekut. Kindlasti peab klienti eelnevlt teavitama juuksepikenduse olemusest ja hooldusest.Samuti ei tohiks kliendile tulla üllatusena,et ta peab loobuma juuksemaskidest ning juuste pesemiseks kasutama pehmetoimelisi shampoone ja palsameid,mis ei sisalda proteiine ega õlisi. Üldiselt määrab juuksepikenduse kvaliteedi see milliseid juukseid on kasutatud ja kuidas pikendus on kokku lõigatud,sellest oleneb väga palju kas pikendus näeb välja loomulik või mitte
Milliseid juukseid valida?Kindlasti peaks vaatama milline on kliendi juuksestruktuur,lokkis või laines juustesse ei saa paigaldada sirget pikendust ja vastupidi.

Juuste pikendamiseks enim kasutatavad juuksed on India päritolu juukseid,
mis sobivad eurooplase juustesse Algmaterjali töödeldakse meetodil , mis kaitseb juuksekutiikulit ning hoiab selle soomuskihi samasuunalisena, et juuksepikendused jätaksid loomuliku mulje, tunduksid puudutades siidised ega kaotaks oma kohevust. India juukse salgu tipus on õhuke kiht keratiini mis kinnitatakse sulatus meetodil oma juuste külge. Spetsiaalselt juuksepikendustele mõeldud keratiin muudab salkude juustessekinnitamise lihtsaks ja täpseks. Erilise kujuga keratiinikiht juuksesalgu otsas on juustega täpselt sama värvi, mistõttu liitekoht jääb täiesti nähtamatuks .Salgud paigaldatakse1-1,5 cm kaugusele peanahast oma juuste külge.Juuste pikendamisel lisatavate juuksesalkude arv sõltub oma juuste pikkusest ja tihedusest. Tavaliselt paigaldatakse 75 kuni 150 juuksesalku. Selline pikenduse paigaldus võtab aega u 3-6 tundi olenevalt juuksuri vilumusest.
.India juuksed ei sobi inimestele kellel on väga õhukesed või peenikese karvaga juuksed,neile on parimaks lahenduseks Euroopa juuksed.
Euroopa juuste puhul on tegemist juustega, mis on eelnevalt patsi punutuna lõigatud nii, et nende koorkiht jääb kõikidel juuksekarvadel ühesuunaliseks. Nad on vastupidavad, näevad head välja ja püsivad kaua. Eriti siis, kui juustepikenduste eest hästi hoolt kanda. Euroopa juustest pikendusi on kõige parem kasutada naturaalselt ning värvida neid üksnes äärmisel vajadusel.Euroopa juuste kinnitamiseks kasutatakse spetsiaalset kinnitusmaterjali ,ka võib nendest punuda juukseriba. Töötlemata kujul peavad nad kaua vastu ning näevad fantastilised välja. Euroopa juustese küljes ei ole tavaliselt keratiini.

Lihtsaim ja kiireim võimalus efektse soengu saamiseks ja juustepikendamiseks on juukseriba.Kuna paigaldamine ja eemaldamine võtab aega vaid mõne minuti.Juukseriba on võimalik oma juustese kinnitada väikeste metall klambrite abil.,Ka on juukseriba võimalik kinnitada juustesse spetsiaalse teibi abil,see võtab aega natuke rohkem ja vajab eelnevat koolitust.Juukseriba eeliseks on see et klient ei pea pikalt salongis aega viitma,klambritega kinnitatud juukseriba on tal endal võimalik paigaldada ja eemaldada .Teibiga kinnitatava juukseriba eeliseks on see et kinnitus kohti pole peaaegu üldse tunda,paigaldus ja eemaldus on kiire võtab aega u 1 tunni.
Minnuseks on see et juukseriba ei ole sooitav peas hoida üle 6 nädala,seejärel pikendus eemaldatakse puhastatakse teibist ja kinnitatakse uue teibi abil uuesti juustesse.

Mikroring pikendus .Juuksepikendus mis kinnitatakse mikroringide abil oma juuste külge
Ei ole Eestis eriti levinud,kuna kinnitused on üsna ebameeldivalt suured

Juuksepikendus punumis meetodil.Oma juustesse punutakse pats mille külge,sõlmitakse juukseriba.Sobib ajutiseks kasutamiseks .Näiteks pulmad,või kui on vaja kiiret lühiajalist stiilimuutust.

No comments:

Post a Comment