Friday, April 1, 2011

Pikad ja läikivad


Kohevad ja säravad juuksed räägivad naise edukusest ja heast elujärjest. Öeldakse, et juuste väljanägemine aitab kaasa karjäärile ja suhetele. Kas ja kui palju see tõele vastab, otsusta ise.

See, kuidas juuksed end sättida lasevad ning millises korras nad on, mõjutab naise enesehinnangut. Hingeteadlased on kindlaks teinud, et päevil, mil juuksed näivad sorus ja soeng hoiab tavapärasest jubedamalt, kipuvad naised kahtlema ka oma teovõimes ja suutlikkuses. Seepärast, kui järgmine kord tööle tulles hiljaks jääd, kuna soengu sättimine eeldatust kauem aega võttis, vasta ülemuse etteheidetele võidukalt: tänu sellele suudan ma paremini tööd teha.

Kuidas näevad teatrilaval või kinolinal välja luuserid? Ikka sassis, katkutud ja kasimata. Ning oh millise mõnuga ajavad kõmufotograafid taga kuulsusi, kui nood on parajasti sorgus! Niisiis pole pikad lokid mitte lihtsalt uus ja kuum sõna ilumaailmas, vaid ka omamoodi läkitus ühiskonnale.


Soeng paljastab

Ameerika Ühendriikides tehtud uurimuses selgus, et…

o lühikeste juustega naisi peetakse jõuliseks ja iseseisvaks.

o poisipea toob esile mehelikud näojooned, näiteks väljaulatuva nina ja tugeva lõua.

o pikad paksud juuksed hajutavad mehelikelt joontelt tähelepanu ning rõhutavad silmi ja huuli.

o punapead peetakse liiderdajaks, brünetti agressiivseks, mustapäist näitsikut ohtlikuks, blondi järeleandlikuks.

o neil, kel seksikas soeng, jääb puudu intelligentsusest.

o kõige populaarsem juuksevärv on blond kõigi oma 500 varjundiga.

Teadlikult või mitte, kuid sellega, mis tooni sa oma juuksed värvid või mismoodi nad lõigata lased, edastad sa ümbritsevale maailmale sõnumi. Psühhiaatrid ütlevad, et soengu või juuksevärvi järsk uuendamine aitab muutustega kohaneda. See võib olla märk uuest algusest. Muutusi võetakse sageli ette suhte purunemisel. Õnneks on juuksed neid väheseid kehaosi, mille kaotus meile haiget ei tee.

Erksaks värvitakse pea sageli siis, kui on vaja sees pulbitsevat viha maandada (nt punkarid). Sõjaväes aetakse pead kiilaks seetõttu, et kõik võimalikult ühte nägu ja tegu oleksid - nii tekkivat parem meeskonnatunnetus. Kuid pea pöevad paljaks ka mõne idamaise usuvoolu järgijad. See samm sümboliseerib nende loobumist maistest hüvedest ja oma seksuaalsusest. Lahtipäästetud juuksed räägivad aga kandja avatusest.
Soeng võrgutab

Ilusad juuksed upitavad tuju ning muudavad naise ahvatlevamaks. Juba muistsete muinasjuttude ja legendide kangelannadel on kandadeni kiharad või pikad voogavad palmikud. Rääkimata kaasaegsetest muinasjutukangelastest, Hollywoodi staaridest, kelle seas on võrratu juuksepahmakaga Brigitte Bardot, Julia Roberts jpt.

Pikad juuksed on traditsiooniliselt tähendanud noorust ja viljakust, eristanud naisi meestest ning seetõttu omandanud seksuaalsuse varjundi. Kehakeele uurijad kinnitavad, et naised tõmbavad sõrmedega läbi juuste, kui viibivad meeldiva mehe läheduses. Mehed aga siluvad omi, kui seltskonda saabub kena naine.

Inglismaa meisterjuuksur Nicky Clark peab ääretult seksikaks küljele kammitud tukka, mis ühe silma peitu jätab ja naisele sellega salakavala ilme annab. Tukad kutsuvad ja võrgutavad, sest tõmbavad tähelepanu silmadele.

Soeng särab

Kui sul on tahtmine endalegi tervisest pakatavaid kiharaid saada, pole soengumeistrid nõuannetega kitsid. Niipaljuga tuleb siiski leppida, et talvel muutuvad tuhmimaks ka kõige paremini hooldatud ja toidetud juuksed.

o Maga kaheksa tundi, joo palju vett.

o Söö toitu, milles leidub rikkalikult oomega-3-rasvhappeid. Näiteks rasvaseid kalu nagu lõhet, heeringat, makrelli, sardiini. Need muudavad juuksed elastseks.

o Ära põlga tumerohelist köögivilja. Spinatis, brokolis ja peakapsas on rohkelt B-grupi vitamiine.

o Hauka küüslauku.

o Hoidu rasvasest ja praetud toidust.

o Hoolitse, et saaksid piisavalt kaltsiumi ja valku.

o Tee juustele aegajalt sügavniisutavat maski ning pese neid korra nädalas spetsiaalse puhastava shampooniga (detoxifying shampoo), mis uhub minema hooldusvahendite jäägid ja keskkonnasaasta.

No comments:

Post a Comment